Inhoudsopgave

 1. Sekschat: de moderne ontmoetingsmanier
 2. Seks chatten: hoe het allemaal begon
 3. Opvallende seks chat gebeurtenissen
 4. Seks chat websites
 5. Hoe werkt sekschatten
 6. Hoe werkt sekschatten voor vrouwen
 7. Hoe werkt sekschatten voor mannen
 8. De nadelen en gevaren van seks chatten
 9. Waarom zou jij online seks chatten?
 10. Ervaringen van een vrouwelijke seks chatter
 11. Hoe vind ik de juiste seks chat websites?

Sekschat: de moderne ontmoetingsmanier

Dankzij het internet heeft het sociale leven sinds de jaren negentig van de vorige eeuw een interessante wending genomen. Voor deze tijd rustte er een taboe op het ontmoeten van vreemden via andere wegen dan in persoon, maar dankzij het internet is chatten dé manier geworden om sociale contacten op te doen. Sex sells en daardoor heeft de seks chat een enorme toevlucht genomen. Het lijkt de moderne weg om nieuwe relaties op te doen. Dat merk je onder meer op Sexpartner, Matchclub en Xclub, welke alle drie ontzettend populaire websites zijn om te sekschatten.

Seks chatten: hoe het allemaal begon

Begin jaren negentig werd internet toegankelijk voor gewone huishoudens en binnen de kortste keren hoorde je er niet meer bij als je geen toegang tot het wereld wijde web had. Al snel ontstonden er chat rooms. Daar kon je contact leggen met iedereen die internet toegang had en de chat room bezocht, en dat opende weer een hele nieuwe wereld. Chatten met vreemden werd normaler, al was het allemaal nog steeds erg spannend.

De chat rooms of boxen waren openbaar en voor iedereen toegankelijk. Registreren; daar had nog nooit iemand van gehoord. Dat leidde ook tot problemen (zie inzet) en zie daar het ontstaan van op seks gerichte chat websites specifiek op erotische content. De zogenoemde seks chat websites.


Opvallende seks chat gebeurtenissen

Doordat registreren in chat boxen en seks chat websites nog niet gangbaar was, ontmoette mensen van alle soorten en maten, afkomst en sociale status van alle mogelijke leeftijden elkaar online. Tegenwoordig zijn er moderatoren aanwezig die de gesprekken van uit de back end in de gaten houden maar in der tijd kon je naar een chat box gaan en gratis chatten met vreemden, zonder dat iemand hier toezicht op hield, zonder dat jij je registreerde waardoor je niet alleen traceerbaar was, maar ook gecontroleerd en gestuurd kon worden in je gedrag.

Dit resulteerde er in dat vooral vrouwen en kinderen ongewenste, vaak seksuele chat berichten ontvingen van onbekende personen die ook nog eens niet te achterhalen waren, noch op de vingers getikt konden worden. Dit leidde tot veel klachten en resulteerde er zelfs in dat MSN in 2003 al haar chatboxen wereldwijd sloot. In 2005 kreeg zelfs het Nederlandse Jeugdjournaal te maken met jongeren die via hun chat ongewenst seksueel benaderd werden.

Alhoewel het op gewone chats sites niet is toegestaan om erotisch te chatten, en hier tegenwoordig toezicht op is, blijven er toch verschijnselen van erotische chats via niet-erotische communicatie mogelijkheden. Zo is de game app Wordfeud meerdere malen in het nieuws verschenen omdat het bekend begon te staan als een manier om met een vreemde gratis te seks chatten. Op Wordfeudpro.nl publiceerde een nieuwsbericht met een ingezonden brief waarin een vrouwelijke klaagster spuwde over alle mannen die haar met seksuele seksberichten benaderden, om vervolgens na één woord te stoppen wanneer deze avances niet beantwoord werden.

Seks chatten heeft al een rijke, zij het jonge geschiedenis en heeft zich ontpopt tot een dagelijkse, gangbare bezigheid. Of dat seks chatten nu met de eigen partner is of een vreemde op een seks chat via een daartoe bestemde seks chat website.


Seks chat websites

Tegenwoordig barst het wereld wijde web van de erotische websites. Seksdating websites, seks chat websites, erotische webcam sites. Bijna iedereen die zich online bezig houdt met sociale contacten heeft ook al eens seks chats gevoerd. Steeds meer mensen zoeken online naar een nieuwe partner. Zij het voor de liefde, dan wel niet puur voor de seks. Of het nu de bedoeling is dat het is om een real life date te vinden of om erotische berichten uit te wisselen. Ongeacht of deze contacten gericht zijn op het vinden van liefde of seks, ze zullen over seks gaan, meestal nog voor een real life contact heeft plaatsgevonden.

Er is dan ook niet vreemds meer aan om op die manier elkaars seksuele voorkeuren te ontdekken en samen uit te proberen hoe je elkaar kunt opwinden. Zeker wanneer je foto's op een chat kunt meesturen, zal het niet ongewoon zijn dat je de edele delen van de ander eerder hebt kunnen bewonderen dan diens ogen. Of je nu een dating site, een seksdating site of een sekschat site bezoekt. Je kunt op bijna allemaal hetzelfde: contact leggen met mogelijke partners. Levenspartners, sekspartners, vriendschappen en nog veel meer opties. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten seks chat websites dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet.

Of je nu op zoek bent naar gratis seks chat met vreemden, een kinky chat om te proeven van taboes of simpel weg je behoeftes wilt bevredigen met een snelle geile seks chat. Er is dankzij de vele op specifiek gerichte doelgroepen voor iedereen wel een chat site te vinden waar jij kunt chatten met geile vrouwen en mannen die aansluiten bij jouw fantasietjes.

Hoe werkt sekschatten

Wanneer je online contacten legt met andere mensen die op zoek zijn naar een erotisch contact, zal het gesprek van casual snel over gaan naar een pikantere chat. Ook wanneer je op de 'gewone' dating sites actief bent, krijg je hier geregeld mee te maken als vrouw zijnde. De snelheid waarmee je seksueel getinte opmerkingen, chats en andere berichtjes toegeworpen krijgt, leveren voor de meeste vrouwen vaker lachsalvo's op dan dat ze leiden naar seks, al dan niet in het echt of online.

Net als dat de een in het dagelijkse leven vlotter een gesprek voert met een wildvreemde, is dat online ook het geval. Met dit verschil dat je alles nog eens kunt doornemen voor je het doorstuurt. Daardoor heb je de mogelijkheid om dat wat je stuurt te verfijnen. Je kunt dus aanleren hoe je andere leden online benadert en daar succesvoller in worden zoals je dat bijvoorbeeld met een sollicitatiebrief schrijven ook kunt leren.

Er zijn dan ook tal van blogs, vlogs, video's, boeken en andere vormen van advies en informatievoorziening online te vinden om te leren sekschatten. Van hoe je de ideale seksdate vindt tot het verleiden van je toekomstige droompartner. De vele falende en onwetende sekschatters snappen te weinig hoe sekschatten werkt en begrijpen maar niet dat ze geen seksdate geregeld krijgen. Er wordt dan ook volop de draak mee gestoken.

Hoe werkt sekschatten voor vrouwen

Je zou zeggen dat het online makkelijker is om een vrouw te versieren dan face-to-face, maar niets is minder waar. Het blijkt zelfs vrij moeilijk te zijn voor veel mannen. Dit komt omdat mannen denken met een magische plaats te maken te hebben waar ze binnen een zucht en een scheet een lustobject scoren die ook nog meteen al hun seksuele fantasietjes binnen een half uur uit laat komen.

Het is onnodig te melden dat dit de grootst mogelijke onzin is. Wil je succesvol zijn als man in sekschatten, dan zul je daar tijd en energie in moeten steken. Een vrouw wilt namelijk evengoed dat de man haar het hof maakt. Het zij niet met bloemetjes en handgeschreven briefjes, maar met een hoop lieve digitale berichtjes. Dat kan een simpele korte zin zijn, waarmee je toch nog even laat merken dat je aan haar denkt of een uitgebreid verhaal waarin je vertelt over je dag. Dit is dus nog allemaal voor de sekschat begint.

Een vrouw wilt dat je haar opwindend vind om meer dan alleen haar lichaam en uitstraling. De meeste mannen laten dit achterwege omdat ze ondervonden hebben dat ze het daarna moeilijk vinden om de overstap naar sexting te maken en misschien zelfs bang zijn om in de friendzone terecht te komen. Dus beginnen ze de communicatie met: “Neuken?”. Iets dat zelden effectief is. Als het je wel lukt om die overgang soepel te laten verlopen, kom je in een wereld van opgekropte lust terecht.

Een vrouw zal veel meer van zichzelf laten zien wanneer ze aan het sekschatten is. Niet alleen visueel door foto's en video's, maar ook door hun meest stiekeme fantasietjes met je te delen. Ze kunnen zichzelf iets makkelijker laten gaan dan in het normale leven. Wanneer sexting eenmaal een rol speelt in je communicatie met een vrouw werkt het dus goed om haar fantasie flink aan het werk te zetten. Schets een beeld van wat jij allemaal met haar zou doen, in welke situatie en hoe jij je daar bij voelt.

Hoe werkt sekschatten voor mannen

Bij mannen is het vaak allemaal een ander verhaal. Zij beginnen met sekschatten op een moment dat ze geil zijn en als vrouw zijnde mag jij je dan in je handjes klappen als ze vragen hoe het met je is vandaag, voor ze je ongevraagd een zogenoemde 'dick pic' sturen. Een foto van hun geweldig geile edele delen, vaak fake of gephotoshopped, waarvan ze dan ook nog verwachten dat jij er o'ver the moon' van raakt en ze per direct uitnodigt voor een rendez-vous.

Mannen willen dirty talk horen, zien wat jij te bieden hebt en ze raken nog meer opgewonden als ze merken dat jij opgewonden van hen wordt. Bij mannen ligt het allemaal wat anders. Natuurlijk vinden zij het ook lekker als je hun fantasie op hol brengt. De een meer dan de ander. Maar dit is vooral als ze niet geil zijn. Dat klinkt vreemd, maar zo werkt het wel.

Is een man aan het werk en je stuurt hem een spannend berichtje, zonder veel prijs te geven, dan zet je zijn brein aan het werk, gaat hij fantaseren en raakt opgewonden. Wanneer een man eenmaal opgewonden is, heeft hij nog weinig boodschap aan fantasietjes en wilt hij zijn kwakkie simpelweg lozen. Hoe een man dus sekschat, hangt vooral af van in welke bui hij is. Timing is dus belangrijk wanneer je een man via sekschat wilt verleiden. Is hij opgewonden? Dan wilt hij platte, directe, dirty berichtjes. Is hij niet geil en in een positie dat het eigenlijk niet goed uit komt om geil te zijn, dan stuur je hem fantasie prikkelende berichtjes waar hij opgewonden van raakt.

De nadelen en gevaren van seks chatten

Door de seksueel getinte berichtjes groeit er snel een vals gevoel van vertrouwen waardoor mensen, vooral jongeren, toch snel dingen doen waar van ze, om meerdere redenen, achteraf spijt kunnen krijgen. Wanneer iets eenmaal online staat, verdwijnt het niet meer. Ook wanneer jij het enkel doorstuurt. Daarnaast weet je niet wat de ander er mee doet. Worden de foto's of het videomateriaal aan derden getoond? Is de ander boos of simpelweg gemeen en wordt het beeldmateriaal verspreid? Bijvoorbeeld via sociale media.

Vooral jongeren worden via sociale media vaak ertoe aangezet om pikant beeldmateriaal online te tonen of zelfs te versturen. Iets wat tot ernstige gevolgen kan leiden. Soms voelen de jongeren zoveel schaamte en vernedering dat ze hun uit uitvlucht zoeken in drastische uitkomsten. Wereldwijd zoeken vooral jonge tienermeisjes hun toevlucht in zelfdoding nadat foto's of video's via online media verspreid werden of op andere manieren aan derden werden getoond.

Het meest bekende verhaal is dat van Amanda Todd. De vijftienjarige Canadese tiener liet tijdens een chat met een vreemde een fractie van een seconde haar naakte bovenlichaam zien. Waarna de beelden haar, online en op school, bleven achtervolgen. Amanda plaatste vlak voor haar zelfmoord een filmpje op Youtube waarin zij vertelde over haar problemen. Na haar overlijden ging het filmpje viral en werd het miljoenen keren bekeken. Het is echter geen op zichzelf staand voorval, maar komt wereldwijd steeds meer voor.

Een ander gevaar is grooming. Hierbij worden kinderen, jongeren, maar ook ouderen in zwakke momenten zo bewerkt dat er een vals gevoel van vertrouwen ontstaat. Hier wordt vaak veel tijd en moeite in gestoken en heeft meestal tot doel dat het slachtoffer persoonlijke informatie deelt en seksueel beeldmateriaal toont. In enkele gevallen kan het leiden tot ontmoetingen met fatale afloop.

Grooming komt het meeste voor in online chat rooms. Vaak gebruiken zogenoemde predatoren dezelfde tactieken om hun slachtoffers te vinden en te selecteren. De meest voorkomende gedragskenmerken zijn:

 • Manipuleren van de gedachtegang van het slachtoffer zodat het slachtoffer denkt de ander te kunnen vertrouwen,
 • Natuurlijke seksuele nieuwsgierigheid exploiteren,
 • Een wig drijven tussen het slachtoffer en diens vrienden en familie,
 • Veel complimentjes geven,
 • Beloftes van een beter leven doen,
 • Controle over het gedrag van het slachtoffer proberen te krijgen,
 • De gevoelens van het slachtoffer bevestigen en een luisterend oor bieden,

Het doel kan verschillend zijn per groomer. De een is op zoek met financiële bedoelingen en een ander wilt het slachtoffer zover krijgen seksuele handelingen online, dan wel niet in het echt te verrichten.

Waarom zou jij online seks chatten?

Naast een hele hoop negatieve gevaren waar je voor uit moet kijken, is seks chatten natuurlijk niet voor niks zo populair. Het kan een spannende en geile manier zijn om met lustgevoelens om te gaan, zonder daadwerkelijk seks te hebben. Misschien is er nog een hoop dat je wilt leren, zit je in een relatie, maar haal je hier niet voldoende seks uit of je vind het simpelweg geil. Mensen zitten om heel veel verschillende redenen op seks chat websites.

Je kunt je diepste seksuele verlangens delen met gelijkgestemden zonder ze waar te hoeven maken. Je fantasie draait overuren en helpt je bij het bevredigen van je lustgevoelens. Het is spannend om met een wildvreemde pikante tekstberichtjes uit te wisselen, geile naaktfoto's te sturen en te ontvangen of zelfs actievideo's met elkaar te delen. Allemaal terwijl je elkaar nog nooit face-to-face heeft gezien. De voyeur in iedereen komt via deze weg naar de oppervlakte.

Daarnaast is het een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Het begint natuurlijk met een normaal persoonlijk gesprek waarin je elkaar leert kennen en ontdekt of er een klik is. Wanneer dat het geval is en de seksuele match is ook een feit, dan kan dit leiden tot nieuwe relaties, spannende vriendschappen en ondeugende ontmoetingen.


Ervaringen van een vrouwelijke seks chatter

Isabelle is 29 jaar en is actief op diverse seks chat sites. Zij is niet per se op zoek naar een seks date, maar kan ook genieten van het opgeilen van een wildvreemde man. Een enkele keer kwam daar ook een seks date uit voort.

Wat vind jij zo opwindend aan seks chatten?

“Ik denk dat het vooral mijn fantasie is die geprikkeld wordt. Het is spannend om de fantasietjes van een wildvreemde te horen. Als iemand die met mij deelt dan raak ik daar opgewonden van. Ik vind het zelf ook geil om mijn fantasietjes met een vreemde te delen. Zeker als ik merk dat hij daar opgewonden van raakt. Het idee dat hij zichzelf dan bevredigt maakt mij nog geiler en ik vind het dan ook spannend om te laten weten wat ik aan het doen ben.”

Hoe snel seks chat jij met een vreemde?

“Ik wil wel eerst een gewone klik hebben voor ik die kant van mijzelf, letterlijk en figuurlijk, bloot geef. Sommige mannen beginnen meteen over seks en dan ben ik al snel op ze uitgekeken. Ik vind het verleidingsspel ook veel te leuk om het over te slaan en ik hou van aandacht. Wanneer een man laat merken dat hij vaker met mij bezig is dan raak ik daar opgewonden van. Ik kan er niet precies een tijd of een aantal berichten aan vastplakken, maar hoe sneller ik iemand ken, hoe sneller er ook erotische gesprekken aan te pas komen.”

Waar knap jij op af tijdens een seks chat?

“Ik klik meteen weg als een man heel plat en meteen aan het begin over seks begint. Alsof je op straat ook zomaar op iemand afloopt en die dingen zegt. Ik denk dat sommige mannen dan vaak een blauw oog zouden oplopen. Toch menen ze daar online niet alleen mee weg te komen, maar ze menen ook nog dat het succesvol zal zijn. Bij mij in ieder geval zeker niet.”


Hoe vind ik de juiste seks chat websites?

Je hebt het een en ander gehoord en gelezen over seks chat websites en je bent er ondertussen wel aan toe om het zelf eens mee te gaan maken. Je gaat online op zoek naar seks chat sites en wordt meteen overdonderd door het immense aanbod. De ene na de andere advertentie roept je op om je op deze of gene seks chatsite aan te melden. Hoe maak je dan de juiste keuze?

Om te beginnen wil jij je gratis kunnen aanmelden en gratis een profiel kunnen aanmaken op een seks chat website. Er zijn veel websites waar dit mogelijk is. Zo heb je bijvoorbeeld secretdate Bijna alle sekschat websites vragen een vergoeding voor bepaalde functies. Dit is logisch aangezien het ook geld kost om een website op te zetten en te draaien. Bij de een betaal je voor credits en bij de andere website neem je een abonnement.

Het nadeel van seks chat websites die werken met abonnementen is dat je vast zit aan het abonnement wanneer je al iemand gevonden hebt. De websites die met credits werken zijn dan ook vele malen populairder. Hoe meer credits je in een keer aanschaft, een zogenoemde bundel, des te minder je per credit uitgeeft. Hierdoor kun je veel beter in de gaten houden wat je precies uitgeeft en wanneer je iemand hebt gevonden, zit je in ieder geval niet nog de rest van het jaar vast aan een duur abonnement.

Sexpartner, Matchclub en Xclub werken alle drie met credits. Nadat jij je gratis hebt aangemeld en je profiel hebt aangemaakt, kun je eerst eens kijken of de website je bevalt en of je de andere leden aantrekkelijk vindt. Wanneer dit het geval is, begin je met het leggen van contacten. Simpeler kan bijna niet. Besteed wat aandacht aan je profiel om nog meer kans te maken om snel een seks date te scoren en ondertussen pikante en ondeugende seks chats te voeren.

Je weet nu alles wat er te weten valt rondom seks chatten. Meld je snel aan op een van de betere seks chat websites en ontdek of jij ook online geile seks chats kunt voeren die jouw lustgevoelens bevredigen tot je een seks date scoort.