Inhoudsopgave

 1. Wat kun je verwachten op een kinky website?
 2. Verschillende soorten kinky dating
 3. Een checklist gebruiken voor kinky dating
 4. Rituelen en regels bij kinky dating
 5. Online een kinki date vinden
 6. Jouw profiel op een kinky dating website
 7. Contact met leden op een kinky site
 8. Leren over kinky dating

Kinky dating klinkt spannend, ondeugend en anders. En dat is het ook. Wanneer je er aan denkt, draait je hersenpan opeens op volle toeren. De meeste wilde fantasietjes bruisen door je gedachtes. Wat voor jou kinky dating is, hoeft voor een ander niet hetzelfde te zijn. Wat kun je allemaal verwachten wanneer jij je inschrijft op een kinky dating website? En hoe zorg je er voor dat je goed voorbereid op pad gaat in kinki dating land.

Wat kun je verwachten op een kinky website?

Voor je begint met na te denken over kinky dating en wat jij daar precies in zoekt, is het misschien een goed idee om eerst eens te kijken wat er allemaal te vinden is. Dan weet je ook veel beter waar je allemaal uit kunt kiezen.

Op een kinky site zul je vooral mensen ontmoeten die een andere beleving van seks hebben dan standaard het geval is. Zij zijn vaak open minded, ook over zaken waar zij zelf niet per se voor kiezen, experimenteel en, niet onbelangrijk, op zoek naar een of meerdere personen om mee te kinky daten.

Mannen, vrouwen en koppels in alle leeftijdscategorieën die met fantasietjes in hun hoofd zitten die ze waar willen maken. Kinky dating is heel breed. De één vindt partnerruil kinky, terwijl de ander dit van een gangbang vindt. Het is dus belangrijk dat je duidelijk bent over wat je wel en niet wilt en je zult merken dat anderen hier op hun profiel ook erg duidelijk over zijn.

Verschillende soorten kinky dating

Er zijn verschillende soorten kinky dating. Zo zijn er meetings waar je met meerdere personen afspreekt zoals bijvoorbeeld voor een erotisch feest, een gangbang of partnerruil. Er zijn kinky dates waar er een duidelijke rolverdeling is, Meester of Meesteres en slaaf of slavin. Er zijn ontmoetingen met like-minded people en doodnormale één-op-één dates. Kinky dating kan precies dat zijn wat jij en je date willen.

Omdat er meer dan liefde of lust komt kijken bij kinky dating is het altijd verstandig, ook als je al enige tijd seks chat contact hebt, om eerst één of meerdere gewone dates af te spreken. Vertrouwen speelt een hele grote rol bij kinky daten. Door jezelf en de ander niet meteen in een kwetsbare situatie te plaatsen zullen jullie elkaar nog beter kunnen vertrouwen en kan de kinky date ook echt speciaal zijn.

De een houdt van vernedering terwijl de ander juist voor pijn gaat. Soms in een rollenspel, met of zonder kleding en speeltjes. Hoe een kinky date er voor jou en je date uit ziet, is heel persoonlijk. Het is dan ook heel belangrijk dat jullie hier duidelijk over zijn tegen elkaar. Daarvoor zou je een checklist kunnen gebruiken.

Een checklist gebruiken voor kinky dating

In de wereld van kinky seks is het heel normaal dat zowel de Dom als de Sub een checklist invullen. Deze kan als leidraad gebruikt worden in het kinky spel. Na verloop van tijd kan het zo zijn dat jullie de lijsten willen aanpassen. De meest gebruikte vorm is een lijst waarop je kunt invullen waar je al ervaring mee hebt (of niet) en wat je “wel”, “niet” of “misschien” (nog eens) wilt doen.

Voorbeeld kinky dating checklist
Voorbeeld kinky dating checklist

Voorbeeld kinky dating checklist

/ Niet Mogelijk Door fysieke beperkingen is dit niet mogelijk
? Nieuwsgierig Je hebt hier weinig tot geen ervaring mee en wilt het verder onderzoeken
! Essentieel Dit is een must in jouw SM-relatie
5 Super Hier hou je van
4 Leuk Dit doe je graag
3 Kan Onbelangrijk voor jou, maar je doet het wel voor je partner
2 Niet Leuk Dit vind je niet leuk, maar je doet het voor je partner
1 Hekel Hier heb je een hekel aan, maar je doet het voor je partner
S Soft limiet Iets wat je nu niet kan of wilt, maar in de toekomst misschien wel
X Harde limiet Dit wil je niet doen en zul je ook nooit gaan doen
Voorbeeld kinky dating checklist

Voorbeeld kinky dating checklist

Activiteit Gedaan Bij jou gedaan Bij ander gedaan Met speeltje / hulpmiddel / materiaal Locatie lichaam Rating
Anaal Ja Ja Nee Dildo 3
Spanking Ja Nee Ja Pollepel Billen 5
Bijten Nee Nee Nee ?
Blinddoeken Ja Ja Ja Zijden doek Ogen 4
Lichaamsmodificatie Nee Nee Nee Tattoo / piercing X
Bondage Ja Ja Nee Touw Handen / voeten !
Choking Nee Ja Ja Handen Keel 5
Katheter Nee Nee Nee X
Wasknijpers Ja Ja Nee Tepels !
Kleding Ja Ja Ja Latex Ondergoed 3
Halsband Nee Nee Nee Leer 1
Kruipen Ja Ja Ja 3
Snijden Nee Nee Nee X
Stretchen Ja Nee Ja Dildo Anus 2
Discipline Ja Ja Nee Zweepje Billen 4
Drinken Ja Ja Ja Urine 2
Elektriciteit Nee Nee Nee X
Onderzoeken Ja Nee Ja Aanwijsstok Vagina 3
Face slapping Ja Ja Ja Handen Gezicht 4
Fisting Nee Nee Nee ?
Eten Ja Ja Ja Fruit, chocolade Lichaam 5
Gags Ja Ja Nee Gagball, doek Mond 3
Weggeven Nee Nee Nee X
Vernedering Ja Nee Ja 4
Met anderen Nee Nee Nee ?
Knielen Ja Ja Nee Harde mat 3
Riemen Ja Nee Ja Leer Billen 4
Preken Nee Nee Nee X
Likken Ja Ja Ja Lichaam 5
Massage Ja Ja Ja Olie Lichaam 5
Masturbatie Ja Ja Ja Vibrator, eitje 4
Tepelklemmen Ja Nee Ja Klemmen Ballen, tepels 3
Naaktheid Ja Ja Nee Publiek Tuin 2
Orgasmes Ja Ja Ja Speeltjes 4
Pijn Nee Nee Nee ?
Telefoonseks Ja Ja Ja 5
Verkrachting Nee Nee Nee X
Opnames Ja Ja Nee Foto, video Herkenbaar 3
Rollenspel Ja Ja Ja Diverse 5
Sensatiespel Ja Ja Ja Blinddoek, diverse materialen Lichaam 3
Bedienen Ja Ja Ja Kleding 4
Groepseks Nee Nee Nee ?
Dubbele penetratie Ja Nee Ja Dildo's Vaginaal, anaal 2
Rimmen Ja Ja Ja 4
Seks (normaal) Ja Ja Ja !
Speeltjes Ja Ja Ja Diverse Lichaam 5
Speeltjes publiek Ja Nee Ja Eitje Vaginaal, anaal 3
Scheren Ja Ja Ja Lichaam 5
Plasseks Nee Nee Nee ?
Poepseks Nee Nee Nee
Partnerruil Ja Ja Ja X
Voyeurisme Ja Ja Ja Sleutelgat 4
Adoratie Ja Ja Ja 5
Worstelen Nee Nee Nee X

Soms wordt de lijst ook gebruikt als een soort van contract. De Dom en Sub maken dan verschillende afspraken over wat wel en wat niet kan en spreken hier om heen vaak rituelen af. Rituelen kunnen een belangrijke rol spelen bij kinky dating.

Rituelen en regels bij kinky dating

Een kinky date of sessie, zoals het ook vaak genoemd wordt, heeft vaak een heel duidelijk begin en einde en staat bol van de symboliek, rituelen en ook met regels. Rituelen en regels zorgen voor een gevoel van structuur, herkenbaarheid en daarmee geborgenheid. Er zijn geen standaard rituelen, maar het is juist vaak zo dat je als koppel samen rituelen en regels bedenkt.

Regels zijn bedoeld om orde te scheppen in een misschien wel onbekende situatie, terwijl rituelen juist belangrijke momenten markeren en benadrukken.

Dit kan zijn hoe jij je gedraagt naar elkaar toe, maar ook hoe jij elkaar ontvangt of benadert. Vaak sluipen deze rituelen langzaam in het spel, maar ze worden ook vaak op voorhand besproken, afgesproken en geoefend. Regels daarentegen worden altijd op voorhand doorgenomen en vastgelegd.

Regels en rituelen geven betekenis aan handelingen. Ze bieden een kader waarbinnen gespeeld en geëxperimenteerd kan worden. Daarnaast zet het je creativiteit aan het werk om binnen de grenzen van de regels en rituelen toch je grenzen te kunnen verleggen. In andere gevallen dienen regels en rituelen er voor om je focus beter te kunnen vinden.

Online een kinki date vinden

Online op zoek gaan naar kinki dating heeft veel voordelen. Wanneer jij nog onbekend bent in het wereldje is de stap om op onderzoek uit te gaan veel kleiner. Daarnaast kun je anoniem en discreet op zoek naar gelijkgestemden en wanneer jij dezen vindt, is het makkelijk om erachter te komen via berichtjes of chats of jullie bij elkaar passen. Offline is het vaak een grotere stap om dit deel van jezelf prijs te geven, terwijl je online volop kunt onderzoeken wat jou aanspreekt en wat je wilt uitproberen. Ben je al meer ervaren in kinki dating dan is dit een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Er zijn veel kinky dating websites te vinden met verschillende soorten opzetten. Meestal zijn ze vrij algemeen en daardoor kun je er alle soorten mensen tegenkomen. De kans is dan ook groot dat je iemand vindt die aansluit bij jouw wensen. Je profiel is dan ook erg belangrijk op een kinki dating site.

Jouw profiel op een kinky dating website

Jouw profiel is niet alleen de eerste indruk die je online afgeeft, maar in het geval van kinky dating is het ook een overzicht van wie jij bent en wat je wilt en te bieden hebt. Zeker bij kinky dating is het heel erg belangrijk dat je een goed en duidelijk profiel opstelt zodat je ook iemand vindt die bij jou past.

Een profielfoto is erg belangrijk. Al is het ook logisch dat je niet herkenbaar online wilt staan, is dit wel zeker het overwegen waard. Gebruik hoe dan ook een afbeelding voor je profiel. Ook wanneer je geen foto van jezelf wilt plaatsen, kun je overwegen om bijvoorbeeld een foto van een activiteit of een speeltje dat je aanspreekt te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je een afbeelding gebruikt, andere leden tot wel tien keer sneller op je profiel zullen klikken om verder te lezen.

Gebruik je profieltekst om zo duidelijk mogelijk te maken wie jij bent en wat je precies zoekt. Wanneer jij een specifiek doel hebt, dan is het belangrijk dat je dit uitgebreid aangeeft. Details zijn belangrijk en houd je dus ook niet in met het omschrijven van de reden van je lidmaatschap van de kinky site. Ook wanneer jij niet openstaat voor bepaalde zaken is het belangrijk dit aan te geven.

Maak er echter ook geen eisenlijst van en probeer er ook geen ellenlang verhaal van te maken. Kort en bondig wordt door andere leden het meeste gewaardeerd. Heb het ook niet alleen maar over je kinky wensen en fantasietjes, maar laat ook zien wie jij bent. Ook kinky dating heeft veel met chemie te maken en het is belangrijk dat je elkaar kent op meer dan alleen het kinky vlak.

Contact met leden op een kinky site

Openheid is belangrijk in je contact naar anderen toe. Je moet elkaar immers kunnen vertrouwen en het is de enige manier om te ontdekken of jullie wel hetzelfde willen. Behandel de andere leden ook niet als objecten die je wilt gebruiken voor jouw experimentele kinky seks spelletjes. Dit gebeurt vaak met online dating en is zeker bij online kinky dating een garantie voor falen. Ook wanneer jij een dominante rol wilt aannemen, benader je de ander niet op die manier in een gewoon gesprek. Er is een duidelijk onderscheid tussen wanneer het spel gespeeld wordt en wanneer je als jezelf communiceert. Houdt dit dus ook in ere en spreek af hoe jullie een spel inluiden en afsluiten.

Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat jij de ander met Meester(es) of slaaf aanspreekt op het moment dat jij wilt spelen. Dit geldt voor de ander ook. Ook wanneer je online seks contact hebt, is het afspreken van een 'safe word' belangrijk. Aangezien je geen lichaamstaal of gezichtsuitdrukkingen ziet, weet je ook niet in hoeverre iemand serieus is wanneer deze weigert iets te doen. Wil hij of zij het echt niet of is het onderdeel van het spel?

Safe Words for Safe Play

Leren over kinky dating

'50 tinten grijs' zijn veel meer mensen nieuwsgierig geworden naar kinky seks. Online is er veel informatie te vinden. Er zijn een hoop websites en blogs en zelfs video's te vinden waarin jou meer uitgelegd wordt over kinky dating. Voor jij jezelf inschrijft op een kinky website is het slim om je eerst wat in te lezen of wat video's te bekijken zodat je snapt hoe een en ander werkt.

Het blijft echter allemaal heel erg persoonlijk en daarom is het fijn als je online iemand kunt vinden die al meer ervaring heeft als jou. Aan de andere kant is het voor iemand met meer ervaring spannend en opwindend om die erotische kant van seks met jouw samen te herontdekken en opnieuw te beleven. Vergeet alleen niet dat iemand met veel ervaring waarschijnlijk ook heel goed is in manipuleren. Dit is een belangrijk onderdeel van het kinky seks spel waar het meer om de mentale dan om de lichamelijke bevrediging gaat. Al zou je dat zo misschien niet meteen zeggen.

Je bent natuurlijk al goed op weg doordat je dit artikel leest, maar er is nog veel meer informatie over te vinden dan hier in een paar woorden neer getikt kunnen worden.

Daarom nog een keer de belangrijkste zaken op een rijtje:
 1. Een Dom (dominante rol) heeft de verplichting om de Sub (de onderdanige rol) een veilige speelervaring te bieden.
 2. Een Sub dient de Dom, maar niet zonder dat de Dom vooraf gemaakte afspraken in ere houdt.
 3. Vertrouwen is erg belangrijk. Laat je door je verlangens niet te snel verleiden tot een spel als je eigenlijk nog vrij weinig over de ander weet.
 4. Behandel kinky dating in eerste instantie als een normale date. Om dan met een goed gevoel vervolgens over te stappen op kinky dating.
 5. Een kinky dating sessie heeft een duidelijk begin en een duidelijk einde. ? Vergeet niet dat er regels nodig zijn om het geheel veilig en vertrouwd te laten verlopen.
 6. Hou bij online kinky dating discretie voor jezelf en je sekscontact in acht.
 7. Spreek duidelijke safe woorden af die je tijdens je spel gebruikt.
 8. Vul samen een checklist in en gebruik deze als leidraad voor het spel dat jullie gaan spelen.
 9. Maak alles bespreekbaar door open te staan voor de fantasietjes van je kinky date. Ook als het iets is wat jij niet ziet zitten, kun je dit aangeven zonder dat je bij de ander schaamte oproept.
 10. Blijf jezelf trouw en verlies je niet in het kinky dating spel. Dit kan tijdens een sessie het geval zijn, maar zorg dat je daarna weer terug bij jezelf komt. Bijvoorbeeld door samen, niet in rollen, maar als jezelf iets dagelijks te doen, bijvoorbeeld samen dineren.

Zoals je merkt is er een hoop om bij stil te staan wanneer jij besluit om de wereld van kinky dating te betreden, Doe jezelf niets tekort en leer er zoveel mogelijk over voor je het in praktijk gaat brengen. Hetzij door erover te lezen of video's te bekijken of door het hier met andere mensen, met meer ervaring over te hebben. Wanneer je goed voorbereid begint aan kinky dating kan het alleen maar een heerlijke ervaring worden die jouw seksuele beleving naar een nieuw niveau zal brengen