De werking van sekschatten is eigenlijk heel simpel. Het is een intieme manier om nieuwe mensen te ontmoeten waarbij het direct duidelijk is waar het om gaat, seks! Veel mensen vinden het maar niks in het begin. Ze vinden het vaak ordinair of roepen dingen als “zoiets doe je toch niet”. Niet is minder waar. Uit statistieken is namelijk gebleken dat iedereen zich weleens even laat gaan op het internet op zijn of haar eigen manier. Zo is uitonderzoek gebleken dat vrijwel alle mannen weleens porno heeft gekeken in zijn leven. Bij vrouwen is dit percentage ongeveer 43%. Hieruit kun je dus wel opmaken dat er erg veel belangstelling is voor dit onderwerp.

Hoe begin je een gesprek?

Het beginnen van een gesprek op een sekschat is eindelijk heel eenvoudig. Hier komen we zo op terug. Eerst is het belangrijk om de juiste site te selecteren die het best bij jou past. Je hebt hier namelijk nogal veel verschillen in. Hier hebben we vooral aandacht aan besteed in het artikel, “wat is de beste sekschat”.

Goed je hebt jouw keuzen gemaakt en besluit te beginnen met het sekschatten. Je hebt wat leuke profielen gezien en wilt graag deze personen beter leren kennen. Ons advies is om met meerdere tegelijk te chatten. Op die manier spreid je je kansen en voorkom je teleurstelling. Mocht één van de chat partners de chatroom verlaten dan kun je in ieder geval nog met de andere verder. Je zult uiteindelijk al snel een klik vinden bij de persoon die voor jou het best aanvoelt. Het is de truc om het gesprek spannend te houden met elkaar. Ga dan ook niet over je dagelijks leven praten. Vaak zijn de leden namelijk niet geïnteresseerd in wat voor werk je doet en wat je verder allemaal nog doet in het dagelijks leven. Dit soort gesprekken worden gevoerd op de “normale” dating sites en dat is niet waar jij en andere naar opzoek zijn. Probeer mysterieus over te komen en begin direct met een plan om jouw chat partner op te winden.

Hoe snel een seksdate?

Nadat je elkaar iets beter hebt leren kennen en de klik aanwezig is. Kun je gaan nadenken of je met deze persoon wilt afspraken. Ook hierbij is het belangrijk om de spanning er goed in te houden. Je wilt namelijk niet het uiteindelijk een saaie seksdate wordt. Bedenkt goed van tevoren hoe je het e.e.a. wilt en gaat aanpakken. Spreek je bij jou huis af of kies je ervoor om liever bij je date langs te gaan? Natuurlijk is het ook mogelijk dat jullie samen een hotel boeken. Vaak is de laatste optie de beste omdat een hotel altijd een gezonden spanning met zich meebrengt.